Scăpaţi de coloraţiile şi petele de pe dinţi cu ajutorul AirFlow-ului sau Profijet-ului

          La baza igienei dentare personale se află modul de îngrijire dentară efectuat la domiciliu. Printr-o tehnică de periaj corectă, prin folosirea apei de gură şi a aţei dentare, nu doar că se previne apariţia cariei dentare şi a parodontopatiei, dar se şi îngreunează apariţia plăcii bacteriene şi implicit a tartrului dentar. Chiar şi respectând cu conştiinciozitate aceste reguli uneori nu se reuşeşte îndepărtarea tuturor petelor de natură exogenă (externă).
AirFlow este un dispozitiv care utilizează apă, aer şi pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele, placa şi depozitele moi de pe suprafeţele dinţilor. Datorită pulberii uşor abrazive de bicarbonat, se realizează în acelaşi timp şi lustruirea suprafeţelor igienizate.
Dispozitivul Air Flow dă rezultate spectaculoase în îndepărtarea tartrului nicotinic. Este, de asemenea, foarte util pentru curăţarea eficientă a lucrărilor fixe, în cadrul igienizării periodice (detartrajului).
Procedurile sunt lipsite de riscuri şi nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dinţilor dumneavoastră.
   Air Flow-ul se utilizează pentru:

  • curăţarea suprafeţelor ocluzale înaintea sigilărilor;
  • curăţarea cu eficienţă maximă a coloraţiilor extrinseci (cafea, vin roşu, bacterii cromogene, ce produc pe suprafeţele dentare acele coloraţii negre);
  • mai mult decât atât, îndepărtează foarte eficient coloraţiile prezente interdentar, lucru care nu poate fi realizat nici cu ultrasunetele şi nici cu periuţa şi pasta abrazivă;
  • de asemenea, la finalul detartrajului cu ultrasunete, se foloseşte Air Flow-ul  în scopul lustruirii finale;
  • curăţarea/sablarea bonturilor înaintea cimentării de durată;
  • pentru igienizarea suprafeţelor dentare înaintea aplicării bracket-urilor. 
Deasemenea tratamentul asigură şi un masaj gingival eficient, astfel restabilind circulaţia de tip terminal.
La sfârşitul tratamentului de Air-Flow cu siguranţă vă ve-ţi bucura de o senzaţie de prospeţime şi o respiraţie plăcută.
Această tehnică de igienizare este indicată la intervale de cel puţin 3 luni (de la caz la caz).
S-a observat că la 98% dintre pacienţii la care s-a realizat un tratament profilactic cu Air Flow, sângerările gingivale au dispărut şi culoarea gingiei a revenit la normal.
Efectul final este de curăţare, luminozitate, albire uşoară a dinţilor.
Această metodă de profilaxie reprezintă o variantă de albire a dinţilor fără nicio acţiune chimică asupra dintelui doar prin simpla curăţare mecanică a cristalelor de bicarbonat. Efectul acestui gen de albire este de a aduce dinţii la culoarea lor naturală.                               :-)

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu